Projecte Boer Ajuntament de Salàs de PallarsConsell Comaracal del Pallars JussàParc Territorial Collegats-TerradetsSalàs de Pallars
HomeMapa web EspañolEnglishFrançais
Presentació
L'Antiga Fira de Bestiar de Peu Rodó
L'Antic Comerç
Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç
   
 

Presentació

Salàs de Pallars és un nucli rural del Pallars Jussà que ha patit com moltes altres zones de la muntanya una regressió demogràfica i econòmica important. Del miler llarg d’habitants que tenia a mitjans dels segle XIX, ha passat a poc més de tres-cents a inicis del XXI.

La crisi de l’economia agrària tradicional basada en la vinya, l’olivera, l’horta i la fira de bestiar de peu rodó ha comportat una reconversió econòmica en la que les rendes socials són més importants que les rendes del treball. Aquesta manca de dinamisme econòmic també ha tingut una conseqüència negativa sobre la demografia, provocant un envelliment de la població i l’emigració dels joves, entrant en un cercle viciós de difícil solució.

En aquest context, sorgeix la iniciativa de l’Ajuntament de Salàs, l’any 2003, d’impulsar un projecte de desenvolupament basat en la recuperació i valorització del seu ric patrimoni cultural, arquitectònic i etnològic. Serà l’anomenat PROJECTE BOER.

El projecte persegueix, com a objectiu final, dinamitzar l’economia local i generar ocupació mitjançant:

En definitiva es tracta d’un projecte de base local que, a partir de la recuperació dels elements més identificatius i simbòlics del seu passat, vol contribuir a redreçar el seu futur.

 
   
© 2007 Projecte Boer - Ajuntament de Salàs de Pallars