Projecte Boer Ajuntament de Salàs de PallarsConsell Comaracal del Pallars JussàParc Territorial Collegats-TerradetsSalàs de Pallars
HomeMapa web EspañolEnglishFrançais
Presentaci„
L'Antiga Fira de Bestiar de Peu Rod„
L'Antic Comer∆
Centre d'Interpretaci„ de l'Antic Comer∆
Introducci„Les botigues-museusUltramarinos y colonialesBarberia-museuCafú-museu
Farmýcia-museu
   
 

Les botigues-museu

A diferència de les poblacions on han proliferat les col·leccions i museus dedicats a la recuperació dels oficis tradicionals, Salàs ofereix una proposta museística menys coneguda i explorada: el coneixement de botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

Hi ha dos tipus d’espais que s’ambienten:

  • Els establiments que venien exclusivament productes amb marca (botiga de queviures, farmàcia, estanc ...).

  • Els establiments que utilitzen necessàriament alguns d’aquests béns de consum immediats amb marca per a oferir algun tipus de servei (barberia, bar/taverna-cafè).

L’ambientació d’aquests espais s’aconsegueix a partir del mobiliari, de l’exposició dels productes més representatius de cada període i de l’exhibició de cartells i altres elements publicitaris.

Aquest projecte proposa al visitant d’aquests espais un recorregut per cent anys de vida quotidiana utilitzant el vehicle del poder evocador d’uns escenaris, d’uns productes i d’unes imatges que ja formen part de l’imaginari col·lectiu.

 
   
© 2007 Projecte Boer - Ajuntament de Salàs de Pallars