Projecte Boer Ajuntament de Salàs de PallarsConsell Comaracal del Pallars JussàParc Territorial Collegats-TerradetsSalàs de Pallars
HomeMapa web EspañolEnglishFrançais
Presentaci„
L'Antiga Fira de Bestiar de Peu Rod„
L'Antic Comer∆
Centre d'Interpretaci„ de l'Antic Comer∆
Introducci„Les botigues-museusUltramarinos y colonialesBarberia-museuCafú-museu
Farmýcia-museu
   
 

Barberia-museu

Al marge de les botigues, hi ha uns altres tipus d’establiments que per al seu funcionament necessiten utilitzar i exposar béns de consum quotidians. L’exemple mes clar és la barberia. Malgrat tractar-se d’un local que no té com a objectiu vendre productes sinó oferir un servei, la barberia, com espai físic, té unes característiques similars a les d’una botiga. En les prestatgeries hi trobem exposats tot tipus de perfums i productes cosmètics imprescindibles per afaitar o tallar els cabells. A les parets hi ha penjats calendaris i propaganda comercial. Sobre un banc hi ha revistes, diaris i còmics. L’ambientació del conjunt s’assembla més a una botiga que a un ofici tradicional.

L’estiu del 2003 s’obrí a la Plaça del Mercat una barberia d’època. Els principis que inspiraren aquest nou local eren els mateixos que els de la botiga-museu, és a dir, recuperar un dels espais més entranyables de la vida dels pobles i transformar-lo en un “lloc de memòria”.


Barberia museu
Barberia museu

 
   
© 2007 Projecte Boer - Ajuntament de Salàs de Pallars